Reis door Noorwegen

Omhoog

                                       


Routeboekjes

Op verzoek van veel gasten van Birkelund camping hebben we 3 boekjes samengesteld met beschrijvingen van wandelingen en fiets- en autoroutes in het Hallingdal,
op de Hardangervidda, Hallingskarvet en Reineskarvet. Elke routebeschrijving is voorzien van een routekaartje en soms een foto.
Deze boekjes zijn bedoeld als gids en kunnen gebruikt worden samen met een goede wandel- fiets of autokaart van de verschillende gebieden.
Er staan moeilijke, eenvoudige, lange en korte routes in. Soms zijn het vlakke routes maar ook het betere klimwerk komt aan bod.
In het boekje "Wandelingen" staan beschrijvingen van 25 wandelroutes. In de boekjes met "Fietsroutes"  en  "Autoroutes" staan elk 10 beschrijvingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De boekjes zijn tegen een kleine vergoeding in de kiosk van Birkelund camping verkrijgbaar. Het is ook mogelijk om hier de beschrijving van 1 route te kopen.
De boekjes zijn ook via een e-mail naar
informasjon@birkelund-camping.com  te bestellen. De prijs per boekje is € 3,50.
Vermeld welk boekje u wilt bestellen. Wij sturen u dan een e-mail met ons Nederlandse bankrekeningnummer.
Als wij uw betaling hebben ontvangen sturen wij u een e-mail met het door u bestelde boekje als bijlage in de vorm van een PDF-file.

Prijs bij aankoop in onze kiosk:
Wandelingen      NOK 50
Fietsroutes        NOK 25
Autoroutes        NOK 25
 

Prijs bij aankoop via een e-mail:
per boekje        € 3,50
 

Prijs voor 1 routebeschrijving in de kiosk van Birkelund camping:
per routebeschrijving    NOK 10
 

Voorbeeld van een (korte) routebeschrijving met een routekaartje:

6. Sankt Pål
 

Een panoramabergtop tegenover de Hardangerjøkulen. Een mooie wandeling over een vaak nog met sneeuw bedekt terrein.
 

Lengte : 13 km
Duur    : 4 uur
De wandeling start in Finse bij Finsehytta (1222 m.o.h.). Finse is alleen met de trein of fiets bereikbaar. U kunt de trein in Geilo richting Bergen nemen of met de auto over Rv7 naar Haugastøl rijden en daar op de Bergensbanen stappen. Een andere mogelijkheid is om de auto bij Haugastøl ( 900 m.o.h.) te parkeren en over Rallarvegen naar Finse te fietsen (27 km).

Vanuit het autovrije wintersportcentrum Finse voert deze wandeling, met een uniek uitzicht op de Hardangerjøkulen en de Hardangervidda, de Sankt Pål op. Het neerslagrijke gebied waar het pad doorheen voert is waterwingebied en kamperen is er verboden.
Vanaf de
Finsehytta volgen we de markering rode T naar het station Finse, steken de rails over en wandelen tussen de hutten door omhoog. Vervolgens gaan we over het pad in het dal van de Finseåa, met van het begin af aan een bekoorlijk uitzicht over Finse en het Finsevatnet heen op de Hardangerjøkulen, de met 78 km² op vier na grootste gletsjer van Noorwegen. Nadat we de Finseåa via een brug zijn overgestoken, voert de T-markering in dit arctische gebied, waarin het hele jaar door sneeuwvelden kunnen liggen, verder omhoog. We passeren de Klemsbu (1617 m.o.h.), een schuilhut en hebben even later een prachtig uitzicht op Sankt Pål (1694 m.o.h.).

 

   

 

Gastenboek

© Birkelund camping
Birkelund-camping, Hovsvegen 50, N-3577 Hovet i Hallingdal Norge
Tlf. 0047 45 29 78 41

informasjon@birkelund-camping.com

Sitemap